Comunicate de presa

Comunicat de presă – Post-eveniment – „Dăruieşte pentru a schimba un destin!”

Fundația Star of Hope Romania a lansat astăzi, 25 noiembrie 2011, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi, Campania Regională de susţinere a copiilor cu dizabilităţi:

„Dăruieşte pentru a schimba un destin!”

„În calitate de ambasador al proiectului „Dăruieşte pentru a schimba un destin” vreau să transmit în primul rând un mesaj de încredere. Cred că de Ziua Porţilor Deschise, oricine se poate lămuri că Centrul Regional creat de Star of Hope e o mică minune, care merită susţinută şi încurajată.

Al doilea lucru pe care vreau să-l transmit este că generozitate nu înseamnă neapărat sprijin financiar. Cu toţii putem dărui, nu numai oamenii de afaceri, spre care se îndreaptă cel mai adesea privirile atunci când pronunţăm cuvântul „generozitate”. A zâmbi unui copil cu dizabilităţi şi a te purta normal cu el, transmiţând astfel discret mesajul integrării sale sociale, e o altă formă de generozitate. Nu cred că există persoană care să nu poată fi generoasă într-un fel sau altul. Nu trebuie să aşteptăm numai la cei din jurul nostru să fie generoşi, putem începe prin a ne întreba asupra a ceea ce putem da noi”, a declarat d-l Dan Lungu.

 „Sunt bucuroasă să mă alătur Fundației Star of Hope Romania în demersul de a informa, sensibiliza şi îndemna la a dărui, pentru a schimba destinul copiilor cu dizabilităţi. Am răspuns prezent de fiecare dată atunci când am fost invitată să ajut comunitatea. E important să fii cunoscut în comunitatea ta pentru că poţi fi un exemplu, pentru că poţi mobiliza oamenii şi poţi schimba destine oferind tu însuţi un exemplu. Tinerilor, oamenilor simpli, intreprinzătorilor, comunităţii. Am învăţat recent dintr-o povestioară că ar trebui să dăruim din ce avem, şi nu din ceea ce ne e de prisos sau ne rămâne. Pentru că de fiecare dată ne hrănim cu bucuria celui care primeşte. E energia noastră, e emoţia care ne va impulsiona să dăruim şi data viitoare. Aceasta însemnă de fapt bucuria de a dărui. Şi invit pe oricine să o simtă, pentru că e un sentiment unic”, a declarat d-na Cristina Nichita.

La eveniment au participat d-l Viceprimar Vasile Munteanu, ambasadorii Campaniei “Dăruieşte pentru a schimba un destin”, d-l Dan Lungu şi d-na Cristina Nichita, reprezentanţi ai Asociaţiilor de părinţi care au copii cu dizabilităţi, reprezentanţi ai instituţiilor partenere, mass-media și alte ONG-uri.

Campania se va derula în perioada 25 noiembrie – 20 decembrie 2011 şi vor avea loc două evenimente majore:

  • Marcarea Zilei de 3 Decembrie – Ziua Internaţională a Persoanei cu Dizabilităţi
  • Sărbătoarea Crăciunului

Fundaţia Star of Hope Romania va marca la Iaşi, Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, printr-un spectacol dedicat copiilor cu dizabilităţi realizat în parteneriat cu Asocitaţia de părinţi ”Cutezătorii” Iaşi, Palatul Copiilor Iaşi, Academia Show, Colegiul Tehnic “Ion Holban” şi Radio Iaşi. Evenimenul va avea loc în sala Grup Producţie Radio Iaşi la ora 10:00, în data de 03.12.2011.

“Ziua Porţilor Deschise” va fi organizat în data de 05.12.2011 între orele 11:00 – 13:00, la Centrul Regional de Reabilitare a Copiilor şi Tinerilor cu Dizabilităţi “Steaua Speranţei” Iaşi, Str. Bariera Veche nr.3.

Mulţumim tuturor partenerilor noştri care au înţeles importanţa implicării lor în realizarea acestei Campanii.

Parteneri: Asociația „Renașterea Speranței” Iași; Asociația „Cutezătorii” Iași; A.N.C.A.A.R Iași; Asociația „Ne trebuie speranță” Botoșani; Asociația „Pentru noi” Bârlad; Asociația „Mereu împreună” Dorohoi; Asociația „Vino și vezi” Vaslui; Asociația “Sindrom Down” Bacău.

Parteneri media:

 

Sponsori:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *