Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESĂ – Laura Bretan și Proconsul, la Centrul Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței” Iași

joi, 15 decembrie 2016, ora 13.00
str. Bariera Veche nr. 3 Iași

Laura Bretan, revelația mondială a anului, și membrii trupei Proconsul vor vizita joi dimineață Centrul Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței” Iași. Cu această ocazie îi vor cunoaște pe copiii cu dizabilități ai căror ambasadori sunt și le vor afla poveștile chiar de la părinții acestora.

La ora 13.00, Laura Bretan și trupa Proconsul se vor întâlni și cu reprezentanți ai mass media ieșene.

Evenimentul precedă concertul susținut de Laura Bretan și Pronconsul în aceeași zi, ora 18.00 la Teatrul Luceafărul Iași, organizat cu scopul susținerii activităților de terapie recuperatorie și al transportului din mediul rural al celor 325 de copii cu dizabilități din centrele Fundației Star of Hope Romania.

Proconsul: ”Vom cânta pentru Georgiana, Teodora, Smărăndița și pentru mulți alți copii care au nevoie de sprijin, de înțelegerea și de dragostea noastră.”

LAURA BRETAN: ”Pe 15 decembrie, vă invit să fim ”ÎMPREUNĂ ÎN LUMEA MEA ȘI A TA”, să le arătăm că ne pasă și că viața poate fi frumoasă! Abia aștept să ne vedem la Iași!”

Începând cu ora 18.00 Laura Bretan și Proconsul vor susține în cadrul Galei Star of Hope Romania, un concert caritabil pe scena Teatrului Luceafărul Iași, în beneficiul celor 325 de copii cu dizabilități din centrele Fundației Star of Hope Romania.

Gala va fi transmisă LIVE de către TVR Iași pe tv și de către Radio Armonia pe internet.

La eveniment vor fi prezenți : reprezentantul Ambasadei Suediei, dl consul Alexander Peyre Dutrey, primarul orașului Iași, dl Mihai Chirica, Deputat Mircea Lubanovici din Portland – Oregon S.U.A, Președintele Star of Hope Suedia, dl Lennart Eriksson, cântăreața Laura Bretan și Proconsul.

În semn de recunoștință pentru implicarea în viața copiilor cu dizabilități, vor fi oferite trofee pentru: cel mai implicat tânăr cu dizabilități, părinte, jurnalist, cadru didactic, companie și specialist.

De asemenea, prof. Ligia Delia Cosoi a pregătit coregrafia unui moment unic: un dans realizat de tineri cu dizabilități împreună cu studenți de la Universitatea de Arte ”George Enescu” și un grup de la Academia Show Jr.

”Va fi o seară specială, unică am putea spune prin prezența Laurei Bretan care a venit special pentru acest eveniment tocmai din Chicago și îi mulțumim în numele copiilor cu dizabilități. Mulțumim din tot sufletul și prietenilor noștri mai vechi, trupa Proconsul, oameni cu suflet mare, care au fost și în ultimii doi ani alături de noi.

Copiii cu dizabilități și părinții acestora au enorm de multă nevoie de înțelegere, de acceptare, de un gând bun dar și de sprijin din partea comunității. Sprijin moral, financiar, Da, au cu adevărat nevoie pentru că dizabilitatea nu alege și schimbă destine! Îndemn pe toți cei care au posibilitatea să se implice, să nu rămână indiferenți și să ajute”. a declarat Aurora Vatamaniuc –Președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania

”ÎMPREUNA ÎN LUMEA MEA ȘI-A TA” este campania oragnizată de Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități si TVR Iași. Campania se deruleaza în perioada 15 noiembrie – 20 decembrie 2016 și are drept scop sensibilizarea și informarea comunității privind problemele cu care se confruntă copilul cu dizabilități dar și părinții acestuia.

Campania ”Împreună în Lumea Mea și-a Ta” are scopul de a schimba atitudini, mentalități, percepții legate de copilul cu dizabilități și familia acestuia. În cadrul campaniei vor avea loc doua evenimente majore:

1. Celebrarea Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități prin împodobirea Bradului ”Steaua Speranței și Solidarității” (acțiune devenită deja tradiție) – pe 5 decembrie 2016, ora 12.30,in fața Primăriei Iași

2. Gala pentru Copii si Tineri cu Dizabilități Star of Hope Romania – 15 decembrie 2016 ora 18.00 Teatrul Luceafărul Iași

Prin aceste evenimente ne dorim să celebrăm persoanele cu dizabilități care au fost și sunt modele pentru comunitate (campioni paralimpici, speakeri, traineri, coregrafi, studenți, compozitori) cât și schimbarea atitudinii comunității față de problematica copilului cu dizabilitate.

Fundația Star of Hope Romania mulțumește sponsorilor și partenerilor care au înțeles cât de importantă este implicarea comunității în susținerea celor aflați în nevoie și ce înseamnp cu adevărat ”IMPREUNA ÎN LUMEA MEA ȘI A TA”:

Sponsor de 5 stele:Mesopotamia

Platinium Event Sponsor: Focality, Quartz Matrix, Medicover

Gold Event Sponsor : Media Rom Grup,Pro Invest

Silver Event Sponsor: Centrum Gym, Temad, Fundatia Enable

Event sponsori: Util Deco, Coriolan, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Apavital

Event sponsori: :Util Deco, Charity Cash&Carry, Util Deco Travel, Coriolan, Medco, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Hotel Internațional Iași, Nexus Media, Bellaria, Apavital

Sustinatori:Prof. Ligia Delia Cosoi – Universitatea de Arte ”George Enescu” Iasi, Academia Show, Asociatia Cutezatorii Iasi , Corul Strajerul

Parteneri principali:Ambasada Suediei la Bucuresti, Camera de Comert si Industrie Iasi, Colegiul ”Costache Negruzzi” Iasi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Inspectoratul Scoalar Judetean Iasi, Colegiul Richard Wurmbrand, F.O.N.S.S, Federatia Organizatiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati, F.D.S.C, Universitatea Petre Andrei Iasi

Parteneri: Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Iasi, JCI, Gradinita P.P 29, Scoala Alexandru cel Bun Iasi nr 13, Liceul Miron Costin, Scoala Gimnaziala Alecu Russo, Liceul Tehnic Ion Holban, Scoala Primara Bogonos, Colegiul Tehnic I. C. Stefanescu, Gradinita P.P 3, Colegiul Garabet Ibraileanu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Liceul Ion Simionescu, Euroed, Scoala Titu Maiorescu, Scoala Gimnaziala Spectrum, Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga, Gradinita cu P.N. 26, Gradinita Cuvioasa Parascheva, Gradinita Kids Garden, Gradinita Hopscotch, Gradinita cu P.P 1, Gradinita cu P.P 25, Scoala Gimnaziala Lunca Cetatuii, Liceul Ucecom, Gradinita P.P 21,Gradinita Paideusis, Colegiul ”Mihai Eminescu” Iasi, Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Iasi, Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Liceul Tehnologic Economic de Turism de Iasi, Scoala Gimnziala Comuna Domnita

Parteneri media: TVR Iași, Iași Tv Life, Telem, Radio Iași, Radio Hit, Evenimentul de Iași, Ziarul de Iași, Revista Glare, Agora Press, Știri Ong, Radio Armonia, VIVA FM.

Fundația „Star of Hope” Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine, sediul central la Iași. Este membră a Organizației „Star of Hope Internațional” Suedia si partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA. Misiunea Fundației „Star of Hope” Romania este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundația „Star Of Hope” Romania a ajutat peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 11 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în România (Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnănd peste 500 beneficiari. Fundația „Star of Hope” Romania a fondat în 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ( peste 2000 de beneficiari).

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036
e-mail office@starofhope.ro
https://www.facebook.com/starofhope

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.