Comunicate de presa

Comunicat de presă – post eveniment – Gala Star of Hope Romania 2016

Un eveniment unic urmărit în direct de întreaga lume. Gala Star of Hope Romania 2016

Laura Bretan și trupa Proconsul, ambasadorii copiilor cu dizabilități

Aseară, îngerii au coborât pe sceana teatrului Luceafărul din Iași și au pus bucurie în sufletele celor 325 de copii cu dizabilități și ale părinților acestora. Pentru că Laura Bretan și trupa Proconsul au susținut, pentru ei, un concert caritabil în cadrul Galei pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope Romania2016.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația Star of Hope Romania în parteneriat cu Primăria Iași, Tvr Iași și Federația Organizațiilor de părinți care au Copii cu Dizabilități (FOPCD).

Gala Star of Hope Romania 2016 a fost prezentată de Irina Păcurariu și Horia Gumeni și a fost transmisă în direct pe tv de către TVR Iași și online de Radio Armonia.( http://www.radioarmonia.ro/live )

La eveniment au participat dl Mihai Chirica, primar al orașului Iași, dl Alexander Peyre Dutrey, reprezentant al Ambasadei Suediei în Romania, dl Lennart Eriksson, președinte Star of Hope International Suedia, dl Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, reprezentanți ai instituțiilor și autorităților locale, personalități ale vieții culturale, economice și sociale din Iași.

”Copiii cu dizabilități din Romania au nevoie de ajutorul nostru, pentru a avea acces la educație și recuperare. Și asta deoarece multă vreme acești copii, părinții lor, au fost respinși de societate. Pentru ei, orice ajutor, oricât de mic înseamnă foarte mult”, a declarat Aurora Vatamaniuc, Președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania

Pentru cei 25 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități și aflați în dificultate, pentru perseverență și calitatea serviciilor sociale oferite în comunitate, primarul municiupiului Iași, dl Mihai Chirica, a oferit dnei Aurora Vatamaniuc o Diplomă de Excelență în semn de apreciere.

Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International Suedia a ținut să sublinieze importanța implicării autorităților locale în viața copiilor cu dizabilități și a mulțumit dlui primar Mihai Chirica pentru parteneriatele din ultimii ani oferindu-i din partea Star of Hope International Suedia o Plachetă de Recunoaștere.

Gala Star of Hope 2016 face parte din campania Impreună în Lumea Mea și a Ta, în cadrul căreia – timp de două săptămâni- au putut fi votate persoanele cele mai implicate în viața copiilor cu dizabilități. Au fost oferite trofee pentru 6 categorii.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Tânăr cu Dizabilități, trofeul a fost înmânat de către dl Florin Măriucă de la firma Eon Business IT Andreei Dăncinescu (24 de ani). Firma EON Business IT susține terapia de recuperare și transportul copiilor cu dizabilități din mediul rural.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Părinte care are copil cu dizabilități, trofeul a fost înmânat de scriitorul Dan Lungu dnei Marinela Axinte (Iași).

Pentru categoria Cel Mai Implicat Specialist, trofeul a fost înmânat de firma Mesopotamia dnei psiholog Sînziana Burcea (Piatra Neamț). Firma Mesopotamia susține proiectul Centrul de Servicii Integrate pentru Copii Aflați în Dificultate din Valea Seacă în anul 2017.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Cadru Didactic, trofeul a fost înmânat de firma Focality dnei Luiza Negură (Piatra Neamț). Firma Focality o susține pe Andreea Dăncinescu și clubul tinerilor cu dizabilități care se desfășoară în cadrul Centrului Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței” Iași.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Jurnalist, trofeul a fost înmânat de către dna Gabriela Turcu de la firma Medicover dnei Raluca Daria Diaconiuc (Radio Iași).

Pentru categoria Cea Mai Implicată Companie, trofeul a fost înmânat de dl Paul Butnariu – Camera de Comerț și Industrie Iași – firmei Energo Ice (Piatra Neamț).

”Pentru că ne aflăm sub egida Stelei Speranței, iar pentru că noi toți creștinii în curând vom avea steaua de la Betleem să o sărbătorim, vă doresc să fiți sănătoși și să vă bucurați de copii pentru că ei sunt adevărații eroi ai tuturor eforturilor pe care le facem noi” a ținut să ureze dl Paul Butnariu, Președinte Camera de Comerț și Industrie Iași.

Firma Quartz Matrix susține un tânăr cu dizabilități la Clubul Tinerilor, pentru dezvoltarea abilităților de muncă, și transportul copiilor cu dizabilități din mediul rural.

De asemenea, mulțumim Primăriei Orașului Murgeni pentru susținerea financiară acordată în cadrul Proiectului Intervenție în familii aflate în dificultate din Murgeni.

Fundația Star of Hope Romania a oferit și 4 trofee speciale:

  • Dnei prof. Univ. Dr. Anca Tompea, pentru susținerea acordată Andreei Dăncinescu pentru finalizarea studiilor în cadrul Facultății de Psihologie, Universitatea Petre Andrei din Iași;
  • Dnei Cristina Nichita, pentru exemplul de dedicare și sprijinire a persoanelor cu dizabilități și pentru aducerea în prim plan a problematicii de zi cu zi cu care acestea se confruntă;
  • Dnei Maria Florea, pentru promovarea și susținerea în peisajul mass media a problemelor cu care se confruntă copilul cu dizabilități și părinții acestora;
  • FONSS, pentru promovatrea orașului Iași la nivel național și european în ceea ce privește dezvoltarea sectorului ONG. Trofeul a fost ridicat de dna Angela Achiței, președinte FONSS.

Momentul serii așteptat de cei peste 450 de spectatori prezenți în sală a fost concertul susținut de Laura Bretan și Proconsul. Vocea de înger a Laurei Bretan a emoționat până la lacrimi și ridicat auditoriul în picioare și a fost aplaudată minute în șir.

Toți cei prezenți au avut parte de o surpriză pregătită de Laura Bretan și membrii trupei Proconsul: au cântat împreună celebra piesă You Raise Me Up. După interpretarea în duet a piesei, în scenă a rămas doar trupa Proconsul ale căror piese celebre au ridicat publicul în picioare.

Fundația Star of Hope Romania mulțumește membrilor corului Străjerul, dirijorului acestui cor dna Livia Bucur, dnei prof. Ligia Delia Cosoi, coregraf al ineditului moment de dans care a deschis seara caritabilă. De asemenea, organizatorii mulțumesc copiilor și tinerilor din Asociația Cutezătorii și Academia Show Jr.

Mulțumiri dnei Cristina Nichita, pentru vestimentația asigurată organizatorilor.

Mulțumiri dlui Adrian Cuba pentru fotografiile de excepție realizate în cadrul serii caritabile.

Seara nu ar fi fost posibilă fără sprijinul sponsorilor, al partenerilor. Mulțumiri speciale:

Ambasadei Suediei la București dnei Ambasador Anneli Lindahl Kenny
Camera de Comerț și Industrie din Iași – dl Paul Butnariu
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Iași – mulțumim dlui Ion Florin, dnei Mihaela Zaharia
Direcția de Asistență Comunitară din Iași – dnei Luminița Munteanu și dlui Daniel Ciobotariu
Inspectoratul Școlar Județean din Iași – dnei Inspector General prof.dr. Camelia Gavrilă și dnei Inspector Special prof. Gabriela Raus
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Vaslui – dlui Director Ionel Armeanu
Clasa a VII a A de la Colegiul ”Costache Negruzzi” Iași – dnei prof. Diriginte Simona Iancu
Universitatea Petre Andrei din Iași- dlui rector Doru Tompea și dnei prof. Univ. Anca Tompea
FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – dnei Angela Achiței, Președinte
FOPDC –Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități – dnei Gabriela Răducanu
FDSC – Federația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Mulțumiri sponsorilor:

Sponsor de 5 stele: Mesopotamia

Platinium Event Sponsor: Focality, Eon Business IT, Quartz Matrix, Medicover

Gold Event Sponsor : Media Rom Grup, Pro Invest, Prima Car

Silver Event Sponsor: Centrum Gym, Temad, Fundația Enable

Event Sponsor: Util Deco Charity Cash&Carry, UtilDeco Travel, Coriolan, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Apavital, Nexus Media, Vin Class, Bellaria Hotel, Hotel International Iași , Biserica Rhema Iași- Cristian Popa, Multi Asigurări Bucovina

Mulțumiri partenerilor media: TVR Iași, Iași Tv Life, Telem, Radio Iași, Radio Hit, Evenimentul de Iași, Ziarul de Iași, Revista Glare, Agora Press, Știri Ong, Radio Armonia, VIVA FM.

Fundația „Star of Hope” Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine, sediul central la Iași. Este membră a Organizației „Star of Hope Internațional” Suedia si partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA. Misiunea Fundației „Star of Hope” Romania este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundația „Star Of Hope” Romania a ajutat peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 11 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în România (Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnănd peste 500 beneficiari. Fundația „Star of Hope” Romania a fondat în 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ( peste 2000 de beneficiari).

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.