Newsletter

Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati, Iasi – Mai 2015

Copiii de la Centrul de Reabilitare pentru Copii şi Tinerii cu Dizabilităţi „Steaua Speranţei” Iaşi, în data de 8 mai au fost vizitaţi de tinerii de la Corul „Sdi Deo Gloria” al Liceului Baptist „Alex Popovici” Din Arad. Aceştia au pregătit un frumos repertoriu dirijat de domnul Cusursuz Vladimir. După micul recital tinerii au împărţit cadouri copiilor.

În data de 13 mai la sediul Fundaţiei „Star Of Hope” România a avut loc prima întălnire a Consiliului Director al Federaţiei Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu Dizabilităţi. Unul din principalele subiecte discutate a fost realizarea unui plan de viitor pentru respectarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi.

În data de 22 mai Grupul „Speranţa” a vizitat Centrul Regional de Reabilitare pentru Copii şi Tineri cu Dizabilităţi „Steaua Speranţei”. Membrii grupului au cântat pentru copiii şi părinţii beneficiari ai Fundaţiei „Star of Hope” România. De asemenea au vizitat Centrul şi au avut posibilitatea să discute cu părinţii prezenţi la acest eveniment.

Angajaţii au participat în perioada 18 – 20 mai la seminarul „Valori, etică şi spiritualitate in educaţie”. Seminarul a fost susţinut de doi formatori din S.U.A: Dr. Howard Eyrich si Dr. Cosmo Tomaselii.

Fundaţia „Star of Hope” România în parteneriat cu Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a organizat sesiunea de informare şi instruire pentru părinţii care au copii cu nevoi speciale. La întâlnire au participat 75 de părinţii.

În cadru sesiunii s-a făcut o evaluare a nevoii de intruire a părintelui care are copil cu dizabilitate şi s-a prezentat „Modelul de intervenţie” suedez, atât din punct de vedere teoretic, cât şi din punct de vedere practic. Invitaţi în cadrul sesiuni de informare au fost: Mihaela Zaharia, Şef Servicii de Evaluare Complexă o Copiilor cu Dizabilităţidin cadrul DGASPC Iaşi

Pe data de 28 mai, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Copilului, având ca temă „Povestea me, Eroul meu!” Activitatea s-a desfăşurat la Centrul de Reabilitare pentru Copii şi Tineri cu Dizabilităţi „Steau Speranţei” Iaşi.

Au fost prezenti 60 de copii împreună cu parinţii acestora. Cu sprijinul celor de la „Cuptorul Moldovencei”, a elevilor de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” şi de la Colegiul Tehnic „I.C.Ştefănescu” şi a firmei „Ortotech” am putut să pregătim activităţi diversificate în care copiii să se simtă bine şi să se bucure de timpul petrecut la Centru. Cu ajutorul sponsorilor sus menţionaţi am putut oferi copiilor şi cadouri.

Pe 29 mai, la sediul Centrului Regional de Reabilitare pentru Copii şi Tineri cu Dizabilităţi „Steaua Speranței” Iaşi a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Coaliţia – Drepturi Egale şi Reprezentare pentru Copii cu Dizabilităţi”.

La deschiderea proiectului au fost prezenţi reprezentanţi ai Federaţiei de părinţi din cinci judeţe din Regiunea de NE a României, părinţi ai copiilor cu dizabilităţi din cadrul Fundaţiei „Star of Hope” România, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ONG-uri. În cadrul conferinţei au luat cuvântul: Alin Aivănoaie, Vicepreşedinte C.J Iaşi, deputat Cristina Nichita, Hakon Skaug, Director „Star of Hope” Norvegia şi Aurora Vatamaniuc Preşedintele executiv al Fundaţiei „Star of Hope” România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.