Newsletter

Centrul de zi pentru copii aflati in dificultate, Husi – mai 2015

Luna aceasta elevii de la Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși au prezentat copiilor din cadrul Centrului „Star of Hope” din Huși o piesă de teatru. Copiii de la Centrului s-au putut bucura, atât de timpul petrecut vizionând piesa de teatru, cât și de timpul petrecut cu elevii care au jucat pe scenă. Astfel de activități inițiate de elevi sunt modele de implicare a comunității în sprijinirea și încurajarea copiilor care provin din medii defavorizate.

Comunitatea este conștientă și răspunde la nevoile pe care le au membrii ei.

Tot în luna mai au început și pregătirile pentru serbarea de sfârșit de an școlar. Așadar, copiii de la Centru vor pregăti un spectacol pentru colegii lor și pentru familiile din care fac parte. Spectacolul conține momente artistice, alese cu grijă de către specialiștii care lucrează cu copiii și care scot în evidență abilitățile dobândite și dezvoltate de copii de-a lungul anului prin participarea la activitățile derulate în cadrul Centrului.

Elevii din cadrul Colegiului Național „Cuza Vodă” din Huși au vizitat și Centrul „Star of Hope” din Huși unde au prezentat o scenetă – „Cartea Plimbată”. Elevii au promovat teatrul, în rândul copiilor din cadrul Centrului, ca fiind un alt mod de a te exprima.

Luna aceasta au fost sărbătoriți toți copiii de la Centru care poartă numele de „Constantin și ElenaEi au primit cadouri și au fost felicitați de colegii lor.

Activităţi educaţionale: Specialiştii oferă sprijin la teme, zilnic, copiilor din cadrul proiectului, deoarece majoritatea dintre ei nu sunt ajutaţi sau supervizaţi de către părinţi acasă. Cum majoritatea părinţilor lucrează, ei nu au timp să mai realizeze şi această sarcină. Specialiştii supraveghează zilnic realizarea temelor de către copii şi astfel aceştia nu rămân în urmă cu lecţiile.

Masă caldă pentru copii. Această masă caldă reprezintă un pas important în creşterea nivelului de trai al copiilor. Pentru unii dintre copii este singura masă consistentă din zi.

Dezvoltarea relaţiilor de colaborare activă cu familia copilului. Specialiştii au mers şi au vizitat 1 familie luna aceasta. De asemenea, luna aceasta s-au făcut demersuri pentru intervenția într-o familie a unui copil din cadrul Centrului și s-a intervenit și în cazul unui copil.

  1. Fratele unui copil suferă de diferite afecțiuni (ficat mărit, malformație la inimă, fontanela – creștetul capului – nu este închisă). Băiețelul, în vârstă de 5 ani are nevoie de sprijin în vederea începerii unui proces de diagnosticare și intervenție.
  2. O fetiță din cadrul Centrului a beneficiat de consult oftalmologic și de o pereche de ochelari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.