Campania 25 de ani

Andreea Dăncinescu

24 ani, Iasi

Pentru a ajunge să ajute, la rândul ei, pe alții, Andreea mai trebuie, încă puțin timp, ajutată..

Și asta pentru că Andreea este o tânără cu dizabilităţi și pentru că este absolventă a Facultății de Psihologie, Universitatea „Petre Andrei” din Iași. Multumiri speciale aducem dnei prof. Anca Tompea și dlui prof. Doru Tompea care au ajutat-o pe Andreea timp de 3 ani cu o bursa pentru a putea finaliza cursurile facultatii de psihologie in cadrul universitatii Petre Andrei din Iasi. Pentru că picioarele nu o ajută sa meargă singură și pentru că doar ea poate înțelege pe cineva cu asemenea probleme. Nu se poate deplasa decât foarte greu și doar cu ajutorul unui cadru metalic de susținere. Pentru că suferă de parapareză spastică.

Cu toate acestea, Andreea este astăzi un model pentru toți copii și tinerii care vin în centrele Fundatiei Star of Hope Romania. A participat la multe conferințe și emisiuni radio si tv, în care a dezbătut problemele grele cu care se confruntă un copil cu dizabilităţi. În 2011 a primit premiul oferit de FONCP, la București, pentru implicarea în apărarea și susţinerea drepturilor copiilor. În 2013 a fost învitată la Parlamentul României.

Puțini dintre cei care o văd pe holurile facultăţii știu că, pentru a ajunge la cursuri sau oriunde altundeva, Andreea are nevoie de o mașină și de cineva care să o insoţească. Și că acel „cineva” e întotdeauna mama ei, pentru că tatăl Andreei s-a îmbolnăvit și a murit în urma cu câțiva ani. Și că mama ei e şomeră. Și că viața amândurora a fost un calvar până în clipa în care au întâlnit Fundatia Star of Hope, în urma cu 15 ani. Și că atunci au înțeles ce înseamnă să existe cineva care să vrea să te asculte, care e dispus să te înțeleagă și care vrea să te ajute. Cursuri speciale și consiliere pentru părinți, ședințe de kinetoterapie pentru Andreea – toate acestea le-au făcut să simtă ca viața poate avea rost și pentru cineva născut cu dizabilităti locomotorii.

Andreea știe astăzi mai bine ca oricine că, de unul singur, în viață nu poți reuși. Și mai știe că sunt mulți, foarte mulți copii cu dizabilităţi care au nevoie de sprijin și înțelegere. Și e convinsă că, dacă va reuși să termine facultatea, va fi mult mai ușor să lupte pentru ca și copiii cu astfel de probleme să ducă o viaţă normală. Nu mai e mult până atunci, însă e din ce in ce mai greu. Drumul zilnic până facultate și înapoi, cu o mașină pe care nu o are, cu facturi lunare de plătit, cu o mamă șomeră….

Pentru a ajunge să ajute, la rândul ei, pe alții, Andreea mai trebuie, încă puțin timp, ajutată..

Video

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=e2bKTpJUSs8&feature=youtu.be{/youtube}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.