Campania 25 de ani

Iulia Ceapă

4 ani, Iaşi

Izolare, disperare sau bucuria de a trăi o viaţă normală?

Povestea oricărui copil autist începe atunci când medicul rosteşte diagnosticul. Şi continuă diferit, în funcţie de momentul în care părinţii primesc vestea. Cu cât se intervine mai repede, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari. Şi, cu cât sunt mai susţinute şedinţele de terapie individuală, cu atât mai evidente sunt progresele!

Povestea Iuliei a început la fel însă continuarea a fost alta.

La vârsta de un an se comporta și se dezvolta normal: gângurea, zâmbea, era atentă și atrasă de orice lucru care o înconjura. După 6 luni, însă, parinţii au observat o ușoară regresie şi au consultat un psiholog. Aşa au aflat ca Iulia avea autism infantil.

Au urmat ore, zile şi nopţi sfâşietoare în care cei doi părinţi căutau medici, tratamente, soluţii. Lumea părea că se prabuşise şi nu mai aveau putere să lupte, să spere. Într-o zi, însă, au întâlnit un medic de la care au aflat că fetița lor nu are o boală ci o afecțiune și că se poate trata şi chiar vindeca.

În aceeași zi, au ajuns la sediul Fundației „Star of Hope” România. Aici fetița a fost înscrisă în programul zilnic de reabilitare iar părinții – în cel de consiliere și terapie de grup.

După aproximativ 4 luni, micuţa Iulia începea să facă progrese vizibile. Si astfel, după numai un an şi jumătate, fetița a putut fi înscrisă la grădinița normală. Astăzi, Iulia are 4 ani şi este în grupa mijlocie. Totul a fost posibil pentru că au avut şansa de a întâlni la momentul potrivit oamenii potriviţi. Nu a fost deloc uşor însă fetiţa are acum toate şansele să trăiască o viaţă normală.

Povestea Iuliei Ceapă este povestea multora dintre copiii înscrişi în programul de terapie susţinut de specialiştii din Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Sperantei” Iași. O altă poveste de succes, un argument în plus că și un copil cu dizabilităţi poate trăi o viaţă normală dacă diagnosticul este pus la timp și dacă recuperarea prin terapii speciale se face constant şi susţinut.

Video

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=TqhFXZFtmFI{/youtube}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.