Campania 25 de ani

Victor Dragomir

20 de ani, student la Academia de Aviatie, Brasov

Cum sărăcia, haosul şi teama pot deveni simple amintiri

Dar cu o singură condiţie: să îţi doreşti cu adevărat şi să accepţi mîna de ajutor întinsă la momentul potrivit.

Aşa a procedat Victor şi, până acum, a reușit. A luat cea mai mare notă la examenul de admitere în Academia de Aviaţie din Braşov și este azi student în anul II. Povestea lui Victor începe în mijlocul unei familii extrem de sărace, în care singura persoană care câştiga bani era mama. Muncea pe ici-pe colo, pentru a avea ce le pune pe masă celor doi copii, Victor şi fratele lui mai mic. Cât au fost mici, s-a descurcat mai uşor, pentru că îi lăsa la creşa cu program săptămânal „Steaua Speranţei” din Huși, însă când a venit vremea şcolii, situaţia a devenit şi mai grea. Nu avea bani nici pentru haine, nici pentru rechizite. Abia îi ajungeau de puţină mâncare. Femeia a priceput atunci repede că unica salvare a copiilor era şcoala. Şi a făcut tot ce i-a stat în putere pentru ca băieţii ei să înveţe. Şi, pentru că singură nu îi putea ajuta la teme, de bani pentru meditaţii nici nu se punea problema, mama lui Victor a decis să-şi duca copiii la Centrul Educaţional de consiliere şi sprijin „Steaua Speranţei” Huşi, unde copiii săraci îşi puteau pregăti lecţiile cu oameni cu carte. Şi unde copiii primeau zilnic o masa caldă. Era vorba despre proiectul „Intervenţie în familia aflată în situaţie de risc”, proiect îniţiat de Fundaţia „Star of Hope” România.

Aici, Victor a uimit de la început prin maturitate şi seriozitate. Cel mai mult îi plăcea matematica şi, la sfârşitul programului, se ridica cu greu de la măsuţă, să plece acasă. Dimineaţa mergea la şcoală, la prânz venea la Centrul de Zi. Mânca repede şi se apuca de teme. Şi aşa, zi de zi, până la sfârşitului anului şcolar când ieşea premiant. Vacanţele şi le petrecea tot la Centrul de Zi din Huşi. Şi tot pentru că aici avea o masă caldă și pentru că aici putea studia. Anii au trecut şi, când a terminat clasa a opta, a decis sa dea examen la Liceul Militar. A reuşit, însă nu avea bani nici de drum şi nici de haine. Fundaţia „Star of Hope” România a căutat şi a găsit, atunci, un sponsor care l-a ajutat pe Victor să termine liceul. A mers mai departe şi de data aceasta: a dat examen și a intrat primul la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov. Acum este student în anul doi.

Într-o scrisoare trimisă pe adresa Fundaţiei „Star of Hope România”, Victor scria: „Două doamne minunate, Arion Gabriela şi Rotaru Rita, aveau să-mi fie adevărate modele pentru viitor. Parcă aud şi astăzi proverbul ,,Cine învaţă carte, are parte!”, proverb care mi-a devenit crez. Centrul era locul numit de mine ”acasă”, pentru că acolo ne aştepta porţia de mâncare pe care uneori nu o aveam acasă, sprijin permanent la teme, cu explicaţii minuţioase, iar, pe deasupra, aveam parte de două ”mame”. Pot spune asta cu mâna pe inimă că ne erau ca două mame! În concluzie, aveam o familie numeroasă, citând pe d-na Rita aş spune ,,Marea familie Star of Hope”. Mulţumesc! Mulţumesc că existaţi!”

Video

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=t67MlY52L0s&feature=youtu.be{/youtube}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.