Comunicate de presa

Comunicat de presa post eveniment: GALA STAR OF HOPE 30

Seara zilei de 5 decembrie 2019, a fost prilejuită de sărbotorirea celor 30 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități de către Fundația Star of Hope Romania. Gala Star of Hope 30, pentru că așa a fost numit evenimentul, a avut loc în Sala Magnum a Hotelului Internațional Iași. Evenimentul a găzduit preț de câteva ore peste 250 de persoane care și-au deschis inima și au oferit cu bucurie clipe prețioase din timpul lor pentru a da continuitate demersului inițiat de Fundația Star of Hope Romania în urmă cu 30 de ani.

30 de ani de activitate patronați de modelul suedez, de susținerea și implicarea Fundației Star of Hope International Suedia. Am fost onorați la acest eveniment de prezența Excelenței Sale Therese Hyden, Ambasador al Suediei în Romania, dl Lennart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, dna Ulrika Kallin, dna Ulrika Kallin, directorul Organizației Star of Hope International Suedia, dl Mikael Oscarsson – membru al parlamentului suedez.

Acestora li s-au alăturat alte nume cu rezonanță ale orașului Iași: dl Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, dna Iulia Scantei, dna Mihaela Ivancia, și alți reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale și din alte județe, reprezentanți ai companiilor, părinți, copii, voluntari și mass media.

A fost o seară unică, o seară a amintirilor, o seară în care s-au celebrat cei 30 de ani de activitate ai Fundației Star of Hope România în slujba copiilor cu dizabilități și a celor aflați în dificultate.

Seara a fost moderată de Amalia Georgescu, Mihaela Munteanu și Irina Păcurariu. Invitații noștri s-u bucurat de momente artistice deosebite oferite: Andra Botez și Cvartetul The Vocals.

Gala Star of Hope România a fost un eveniment caritabil, în cadrul căruia s-a încercat colectarea de fonduri pentru Burse de terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități care provin din mediile cele mai defavorizate.

În cadrul Galei Star of Hope 30, organizatorii au oferit Trofee de Recunoștință sponsorilor și partenerilor care au fost, timp de 3 decenii, alături de copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania.

Ne înclinăm și aducem întreaga noastră recunoștintă dlui Doru Tompea – președinte Universitatea Petre Andrei din Iași, dlui Sorin Bocancea – rector al Universității Petre Andrei din Iași, dlui Mihai Suchar – director Quartz Matrix, dlui Tudor Apostol – director Kosarom, dnei Gabriela Mardarasevici – Focality, dnei Angelica Manea – director Dal Consulting, dnei Ioana Olărescu – Frarom International est și Diqis, dlui Sebastian Tătărângă – director Mesopotamia, dlui Marius Profiri – Farmacia Aris, dnei Camelia Moraru – Art Georgies, dlui Florin Măriucă – EonIt.

De asemenea mulțumim pentru generozitate și implicare sponsorilor care ni s-au alăturat și în acest an și ne-au oferit sprijin atât în organizarea evenimentului Gala Star of Hope 30 cât și pentru oferirea unor burse de terapie: dlui Sebastian Hugeanu – director Pro Invest, dlui Lucian Gafencu – director Media Rom Grup, dnei Catia Simionescu – Nexus Media, dlui Marius Ivanov – director Cearfisa, dnei Mirabela Miron – Avisso, Cora, Decathlon, Ageo Biz, Hotel International Iasi, Hotel Bellaria, dlui Gabi Strat – Strarom, Cake Expert, Lavanda Laurei, Muftangerie, Fabricat în Iasi, Byties, Irina Schrotter, Paradisul International College. Mulțumiri speciale aducem și dlui Radu Țutu de la Fundația Enable, dnei Cristina Nichita – Nichi Fashion și dnei Angela Achiței – Utildeco.

În cadrul serii invitații au avut ocazia de a participa la tombolă cu premii speciale oferite de partenerii noștri: Lavanda Laurei și Endorfine.

Fundația Star of Hope Romania mulțumește invitaților pentru donațiile realizate pe parcursul Galei Star of Hope 30. Astfel putem anunța că Universitatea ”Petre Andrei” din Iași a donat suma de 1000 de euro, Camera de Comerț și Industrie Iași prin bunăvoința și implicarea dlui Președinte Paul Butnariu au oferit o donație în valoare de – 10.000 lei, distinsul domn Adrian Butucă a oferit suma de 25.000 lei, în timp ce donațiile în numerar din urne și tombolă se ridică la suma de 14.200 lei. Organizatorii sunt recunoscători celor care au participat la licitația obiectelor pregătite, la final strângându-se suma de 17.450 RON. Dl Radu Țuțu, președinte Fundației ENABLE a donat un laptop în valoare de 2000 RON.

Din cei 85 de copii cu dizabilități care sunt asistați în Centrul Iași, pentru 25 copii nu se pot acoperi costurile de recuperare de către familiile prea sărace. În toate centrele Star of Hope România sunt 200 de astfel de copii, costurile necesare fiind cuprinse între 100 și 1000 de euro lunar, în funcție de problemele de sănătate și vârsta beneficiarilor.

Organizația noastră a investit, până acum, peste 15 milioane de euro în cele 12 comunități din Romania si Chisinau (Rep. Moldova) și a lucrat în beneficiul a 20.000 de copii și tineri cu dizabilități, copii rromi sau din medii defavorizate.

Mulțumiri speciale aducem partenerilor noștri principali: Primăria Municipiului Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași și partenerului media principal: TVR Iași. Parteneri media ai evenimentului: TVR Iași, Radio Romania Iași, Viva FM, Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Evenimentul, Revista Glare, Agora Press, Vocea Ong, Wink, Telem, Tele Moldova, Radio Armonia.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit de-a lungul timpului din postura de finanțatori, parteneri și sponsori.

Cu deosebită recunoștință,
Aurora Vatamaniuc,
Președinte executiv
Fundația Star of Hope România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *